Ei syytä huoleen. Lintu-Antin löytää Kuukkelilammelta.
Ja Antin linnut.


Antin linnut lentävät
monipuoliseen kauteen


Lintu-Antti istuu nurkassaan Kuukkelilemmen kodassa ja vuolee puulintua. Lappilaisen puun sydän alkaa elää, Antti tarinoi, hiihtäen paikalle saapuneet matkustavaiset nauttivat kahvia ja räiskäleitä tuoksuvan tulisijan ympärillä. Paistuvan taikinan tuoksu hivelee, nokipannujen takana Jukka Pekanpoika Pekkala seuraa silmä tarkkana, etteivät räiskäleet pala pohjaan ja kääntää niitä juuri oikealla hetkellä. Kuitenkin vain parisen vuotta sitten kerrottiin, että Kuukkelilampi kaikkineen on myynnissä, että Antti ei enää jaksa, ei viitsi, on sairaana...

Huhut kulkivat ja kulkevat osin vieläkin.

- Siinähän kävi niin, että putosin jäihin ja elimistö joutui pahaan shokkiin. Siitä toipuminen kesti kauan ja välillä tuntui siltä, että minun osaltani työ täällä ei enää jatku. Pääsin kuitenkin kuntoutumaan ja nyt kaikki on hyvin, kertoo Lintu-Antti kumotakseen hurjimmat jutut, joista osa kertoi jo hänen siirtyneen lopullisesti paremmille vuolumaille.

Mikään ei siis ole loppunut. Päin vastoin. Uutta kehitellään täyttä päätä työhön kumppaniksi tulleen Jukka Pekkalan kanssa.

- Minulla on ollut jo jonkin aikaa koiravaljakkoyritys. Syksyllä, kun oli hiljaista aikaa kyselin Antilta töitä ja pääsin tänne. Nyt aloittelemme Kuukkelilammen ympäristössä uudenlaisia ohjelmapalveluita. Tarjolla on niin koiravaljakolla ajelua kuin napakelkan tai vaikkapa likurin kanssa kyyditelyä.

Meille on tulossa niin Kuukkelilammen Talvi Olympialaisia kuin pilkkikisojakin. Muun muassa. Pyrkimyksenä on se, että kullekin kävijäryhmälle räätälöidään sellainen ohjelma ja sellainen lappilainen ruokavalikoima, joka sopii juuri sille porukalle, kertoilee Jukka räiskäleen paiston lomassa.

Lintu-Antti puolestaan esittelee hiljaisen ajan tuotekehittelyn tulosta. Pärekoria, jonka kahva on taatusti kestävä ja koria repimätön. Ja kehuu ivalolaisen Antti Gröndahlin tekemiä puukkoja, jotka ovat kuulemma vallan erinomaisia työkaluja - ja antaa vinkin, että tämän puukon tekijöiden suomenmestaruuksiakin kahmineen taiturin kauniita ja käytännöllisiä työkaluja löytyy muun muassa Ari Kautulta Saariselän Korukaupasta. (Ari Kauttu muuten tekee tosi tyylikkäitä Lapin koruja hopeasta. Toimittajan huomautus.)

Ritva Savela


Jukka Pekkala totisessa työssä. Hiihtäjät tarvitsevat ravitsevia
räiskäleitä jaksaakseen nauttia liikunnasta.

< Etusivulle